Почетна страна Контакт А+ A-

Обавештавамо кориснике наших услуга, да ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити 01.01., 02.01. и 07.01.2021. ...

Обавештавамо кориснике наших услуга да у среду, 11.11.2020., због државног празника ДАН ПРИМИРЈА У П ...

Поштовани корисници,

обавештавамо Вас да је почетак контроле наплате паркирања од 04.05.2 ...

Поштовани корисници,

обавештавамо Вас да је одлуком Градског већа града Шапца и Штаба за ...


ЕЛЕКТРОНСКО ПЛАЋАЊЕ МЕСЕЧНИХ КАРАТА ЗА СТАРЕ-ПО ...Вести

09.10.2012. Основна Школа Николај Велимировић
Ја сам дете, и молим вас да ме разумете

Конкретна реализација акције „Успорите у зони школе“ почела је у уторак, 9.октобра, у Основној школи „Николај Велимировић“, и до краја месеца представници организатора посетиће све школе у граду. По речима директора, Драгана Нинковића, задржан је исти концепт: „Дружимо се са децом, покушавамо да их научимо основним елементима и правилима у саобраћају, да их едукујемо, да своје знање увећају и да на прави начин могу да буду самостални учесници у саобраћају“.

     „Срећно детињство и безбрижно кретање од куће до школе и назад, да у свакој прилици буду пажљиви и обазриви у саобраћају“, „али да опомену и родитеље, ако примете да чине прекршај“, пожелео је начелник Саобраћајне полиције шабачке Полицијске управе Зоран Пенонић.

       У Основној школи „Николај Велимировић“ ове године 114 првака: акцији пуна подршка, а како рече директорка Весна Живановић, „савета малишанима никад није доста“.

        Разговарало се и како долазе у школу - сами, или у пратњи, колико пазе кад прелазе улицу, где се играју... У представи, од стране главних јунака – Михаила и Зебраила -  низ корисних савета и порука, а најважнија је свакако „да је безбедност најважнија и да се у саобраћају морају отворити четворе очи“...Циљ је већа безбедност свих учесника, а посебно најмлађих... Порука одраслима је: „Деца вас моле, успорите у зони школе“....

                                      Текст Светлане Љубић, новинара РТВ ШАБАЦ