Почетна страна Контакт А+ A-

Обавештавамо кориснике наших услуга да због првомајских и Васкршњих празника, ЈКП...

Обавештавамо кориснике наших услуга да ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити и неће...

Обавештавамо кориснике наших услуга да за Божићне празнике, ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ"...

Обавештавамо кориснике наших услуга да ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити и неће...

Обавештавамо кориснике наших услуга да због првомајских празника ЈКП...


Вести

ОСНОВНА ШКОЛА НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ




Ја сам дете, и молим вас да ме разумете

Конкретна реализација акције „Успорите у зони школе“ почела је у уторак, 9.октобра, у Основној школи „Николај Велимировић“, и до краја месеца представници организатора посетиће све школе у граду. По речима директора, Драгана Нинковића, задржан је исти концепт: „Дружимо се са децом, покушавамо да их научимо основним елементима и правилима у саобраћају, да их едукујемо, да своје знање увећају и да на прави начин могу да буду самостални учесници у саобраћају“.

„Срећно детињство и безбрижно кретање од куће до школе и назад, да у свакој прилици буду пажљиви и обазриви у саобраћају“, „али да опомену и родитеље, ако примете да чине прекршај“, пожелео је начелник Саобраћајне полиције шабачке Полицијске управе Зоран Пенонић.

У Основној школи „Николај Велимировић“ ове године 114 првака: акцији пуна подршка, а како рече директорка Весна Живановић, „савета малишанима никад није доста“.

Разговарало се и како долазе у школу - сами, или у пратњи, колико пазе кад прелазе улицу, где се играју... У представи, од стране главних јунака – Михаила и Зебраила - низ корисних савета и порука, а најважнија је свакако „да је безбедност најважнија и да се у саобраћају морају отворити четворе очи“...Циљ је већа безбедност свих учесника, а посебно најмлађих... Порука одраслима је: „Деца вас моле, успорите у зони школе“....

Текст Светлане Љубић, новинара РТВ ШАБАЦ